Српски министар одбране Александар Вулин и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић су коментарисали објаву званичне представнице МСП-а Русије Марије Захарове на фејсбуку поводом посете српске делегације Вашингтону где су преговарали са представницима Приштине о нормализацији економских односа.

Захарова је објавила две фотографије чиме је упоредила председника Србије док седи пред Трампом са чувеном сценом из филма „Ниске страсти“ у којој Шерон Стоун прекршта ноге.  

Портпаролка руског МСП-а је наводно предложила свима који се нађу на Вучићевом месту да седе као Шерон Стоун током испитивања. 

„Ако су Вас позвали у Белу кући, а столица је постављена као да Вас испитују, седите као на фотографији број 2. Ко год да сте. Верујте ми“, написала је Захарова. 

На ове речи је одмах реаговао директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, који је присуствовао преговорима Вучића и Трампа, а раније и  сусретима српског председника са Владимиром Путином у Кремљу. 

„А замисли, тај председник ниједну ружну реч против Русије није рекао, чак ни на том месту“. А замисли, тај председник је код руског председника и по сат и по времена чекао на пријем и никада није тражио посебну столицу, а ја Вам не дозвољавам да нападате поносну Србију. Срам Вас било! И да додам, куповина течног нафтног гаса је избачена из тог споразума само на инсистирање човека који је седео у тој столици. Срам да Вас буде још сто пута“, написао је Марко Ђурић на свом фејсбук налогу. 

Министар одбране Србије Александар Вулин је такође коментарисао скандалозну објаву Марије Захарове. 

„Вучић је једини државник у Европи који је одбио да уведе санкције Русији и врховни командант војске са којом оружане снаге Руске Федерације имају највишу и најплоднију сарадњу која може да се постигне“, подсетио је Вулин. 

Он је додао да Србија и њен председник никада не остављају своје савезнике у несрећи.

„Вучић свој народ, ни пријатеље свог народа, никада није ни оставио, ни увредио ни понизио. Захарова је увредила све нас који и Русију и Србију бранимо на тежим местима од њених фејсбук објава. Непријатељи Србије и Русије су данас обрадовани ситном злобом Захарове. Иза Вучића остају дела, иза Захарове злоба које ће да се стиди“, навео је Вулин у изјави коју преноси Министарство одбране.