Друштво новинара Војводине уручило је признање „Златно перо 2020“ колегама који су дали посебан допринос новинарству. Овогодишњи лауреати су новинари Јован Мемедовић, Јевгениј Баранов и историчар и публициста Драго Његован.

Награда „Златно перо“  уручена је Јевгенију Баранову у Руском дому у Београду, којим он од 2021. руководи. 

„Златно перо“ додељује се новинару Првог канала руске телевизије Јевгенију Баранову за његов професионални рад у формату репортаже која достиже ниво документарног филма. Јевгениј Баранов је сведок догађаја у региону крајем 20. — почетком 21. века, посебно везаних за Косово и Метохију . Многа његова дела су приказана и на српској телевизини, наводи се у саопштењу Друштва новинара Војводине. 

„За ове 23 године, колико радим на овом подручју, мој главни задатак је био да што већи број руских медија буде овде присутан. Нажалост, 1999. их је било мање, до 2003. много мање, а ја сам желео да оно што се овде дешава буде представљено и запамћено у руским медијима. Ова награда је за мене велика част, сматрам је завршетком прве половине мог новинарског путовања. Надам се да ће и други део путовања, посвећен развоју руско-српских односа, бити од користи“, рекао је Баранов.