Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, упутио је писмо захвалности председнику Руске Федерације Владимиру Путину на топлом пријему током боравка у Москви, истичући да му је била велика част да присуствује величанственој паради у част 75 година од победе над фашизмом у Другом светском рату.

„По повратку из Москве желим да Вам захвалим на топлом пријему, који сте мени и мојој делегацији приредили током нашег боравка у вашој земљи. Била ми је велика част, као припаднику српског народа и потомку антифашистких бораца, да присуствујем величанственој Паради побједе“, стоји у Додиковом писму. 

Милорад Додик је нагласио да је импресиониран високим степеном опремљености руске војске и чињеници да је српска војска имала прилику да маршира Црвеним тргом“, саопштено је из кабинета Председништва Босне и Херцеговине.

„Наши братски народи, руски и српски, дали су немјерљив допринос у борби против сила зла и поднијели огромну жртву за слободу цијеле Европе. Цивилизацијска дужност свих европских народа је да не заборавимо слободарски дух, неустрашивост, борбеност и велике подвиге Вашег народа у Другом свјетском рату. Међутим, у последњих неколико година, свједоци смо покушаја ревидирања прошлости, ревитализације фашизма, минимизације криваца и негирање злочина. Наша морална обавеза према будућим генерацијама нам налаже да уложимо додатне напоре у ширењу истине о Другом свјетском рату како бисмо спријечили такве активности“, истакао је Додик у писму захвалности. 

Он се захвалио Руској Федерацији на указаној помоћи и пожелео мир и просперитет руском народу. 

Фото: @SNSDDodik