Пошто је „Восток“ објавио чланке поводом годишњице НАТО агресије 1999. друштвена мрежа Фејсбук је блокирала страницу једног од најпопуларнијих портала Србије. 

„Восток се позиционирао као „први портал на српском језику са вестима из руских извора без посредника“ и специјализован је за превођење на српски језик и објављивање вести водећих руских агенција и канала. Дневно објављује од неколико десетина до неколико стотина вести. Већина публикација овог ресурса су видео снимци и вести руског телевизијског канала РТ. 

„Домен vostok.rs je забрањен на Фејсбуку и ниједан корисник не може постављати наше вести на своју страницу, што је и ситуација са нашом Фејсбук страницом. Нисмо добили никакво званично обавештење. Објавили смо чланке о годишњици почетка НАТО агресије на Југославију. Већ онда неки корисници нису могли да деле ове вести, а већ сутрадан нам је забрањено да објављујемо вести са нашег портала. Поред тога, све вести за последњих 10 година нашег рада избрисане су са наше Фејсбук странице, што је око 100 хиљада објава“, рекао је Савићевић.

При покушајју да се пређе на портал „Восток“ техничка служба друштвене мреже Фејсбук поручује: „Немогуће је пратити ову везу са Фејсбука. Веза коју сте покушали да пратите крши стандарде наше заједнице“. 

Страница портала „Восток“ на Фејсбуку имала је 80 хиљада пратилаца и преко 350 хиљада корисника месечно. 

У августу 2019. године портал су напали хакери и тражили да се промени уређивачка политика или да се престане са радом. Савет НАТО-а 2017. године је портал „Восток“ уврстио на списак пропагандних ресурса Кремља у Србији, упркос чињеници да је портал приватни српски пројекат.