Министар одбране Србије Александар Вулин високо је оценио професионализам војних стручњака из Руске Федерације и захвалио за пружену помоћ у спречавању ширења новог вируса корона, пренео је портал Звезда.

Он је заједно са замеником градоначелника Београда Гораном Весићем стигао у оперативни штаб АБХО одреда руске војске.

„Желео бих да искористим прилику да вам се захвалим за све што сте учинили за нашу земљу у овако тешким данима. Помогли сте нам много више него што смо очекивали, захваљујући мом личном пријатељу министру Сергеју Шојгуу који нам је увек помагао“, рекао је Александар Вулин.

У знак захвалности за помоћ коју су пружили Граду Београду, а у нади да ће их време проведено у српској престоници подстаћи да поново посете Србију, заменик градоначелника Весић, као симболичан знак пријатељства, сваком члану руске делегације поклонио је примерак књиге Душана Бабца „Србија и Русија у Великом рату“, написану на српском и руском језику.

Руски стручњаци дезинфиковали су 33 града у Србији.  Третирано је више од 346 зграда површине преко 1,42 милиона квадратних метара и 478 хиљада квадрата путева. Војни лекари прегледали су и учествовали у лечењу више од 785 пацијената заажених новим вирусом корона узрочником болести Ковид 19.