У различитим српским медијима у последње време се појавио преглед најраспрострањенијих или најсмешнијих теорија завера које су популарне међу Србима. И ми смо одлучили да саставимо свој списак, уклањајући притом из њега све што је везано за историју и националну самосвест, како на том плану не бисмо никога увредили. Преостале су искључиво технолошке теорије завере. Овако изгледа наша топ-листа.

HAARP је америчка научноистраживачка станица за проучавање узајамног деловања јоносфере и моћног електромагнетног зрачења.

Пројекат је почео 1997. године на Аљасци. Али то је званично. Ја, пак, од првих година свог боравка у Србији од различитих људи чујем да то није просто мрежа антена на Аљасци, него глобално оружје које је у стању да мења климу на планети и аутоматски утиче на стање здравља код људи, изазивајући главобоље или, пак, малигна обољења (очигледно, у зависности од тога какве је ко среће).

„Стручњаци“ за борбу против штетног утицаја HAARP одавно су схватили да антене овог дијаболичног пројекта нису постављене само у најсевернијој држави Америке, него да већи део антена, камуфлираних као радио-предајници и антене мобилне телефоније, заправо преносе таласе HAARP. Једна од њих, посебно моћна, постављена је у Београду, у Раковици. Заправо се ради о конструкцији у облику вештачке јелке која је „окићена“ различитим антенама и предајницима са сигналним светлом на врху. Заиста, зашто је некоме било потребно да све то маскира као јелку? Само будала ће поверовати да је то ради естетике, док је свим нормалним људима јасно да је то HAARP. Откад се он појавио зиме су постале сасвим благе, пролеће и јесен су нестали, а лето је сваке године све топлије. Уопште узев, ако нешто није у реду с временским условима, за то су криви HAARP и Американци.

Узгред, не тако давно HAARP је добио чедо. Ради се о потпуно новој теорији „суперћелијских олуја“ које су овог лета протутњале преко Балкана.

Прилично велики број људи је већ апсолвирао верзију о томе да су оне креиране у тајним лабораторијама и да се по планети њима управља помоћу специјалних предајника-антена налик на HAARP. Народ овим антенама још није дао име. Узгред, неки већ тврде да споменута београдска антена-јелка није уопште HAARP, него нова антена за изазивање суперћелијских олуја!

Међутим, има и оних који не верују у лабораторијско порекло урагана и њихову контролу путем антена. На пример, неки су уверени да су оне последица нуклеарне катастрофе у Запорошкој нуклеарној електрани, која се већ догодила, што, међутим, не жели да објави ниједна страна у конфликту, нити, пак, Међународна агенција за нуклеарну енергију. Дискусије и СМС-анкете на ту тему заиста су пре неких недељу дана добиле простор на државним српским каналима и у штампи.

Чиповање

Оно се, наравно, уводи свуда. Како тврде експерти, најпре су нас чиповали споља, дајући нам мобилне телефоне, а затим издајући нам чиповане личне карте, пасоше и возачке дозволе… Познајем људе који возачку дозволу и техничку књижицу аутомобила завијају у алуминијумску фолију како нико не би могао да прати њихово кретање помоћу сателита.

Када је светска влада схватила да електронски документи не могу да контролишу људе, одлучила је да почне процес унутрашњег чиповања путем вакцинације. Заједно са лажном вакцином која обавезно изазива аутизам, под кожу се убацује микрочип који вас претвара у полуелектронског зомбија, прожетог бројем звери. Присуство чипа је лако проверити: на месту вакцинације и убацивања чипа кованице евра се магнетизују.

Вакцине

Ово је посебна тема у сфери теорија завере. Страшнија од вакцина може бити само мрежа 5G, али о њој нешто касније. Антиваксери су у Србији веома активни. Шалу на страну, и ја сматрам да је пре вакцинације добро проверити стање имунитета како би човек био 101% сигуран да је за њега безбедно да се пелцује. Али генерално сматрам да су вакцине неопходне. Истина је да бојазан која постоји код многих није без основа и да је било случајева када су вакцине убијале људе или их претварале у инвалиде, али то су пре изузеци. Ипак, сматрам да је глупо да се оне сматрају за апсолутно зло. А ипак, у Србији, а вероватно и у другим земљама, њима се приписују најчудовишнија својства. Наводне, оне не штите од болести, него их, напротив, изазивају. Притом је најстрашнија вакцина коју можете примити она од Била Гејтса! Она не само што ће вас заразити вирусом корона, него ћете од ње гарантовано постати хомосексуалац. При чему сви који у  то верују могу свој став да поткрепе веома живописним примерима из живота. Још смешније је то што о развоју вируса корона од вакцине најгласније говоре исти они који истовремено на Фејсбуку тврде да никаква корона уопште и не постоји. Свест таквих људи подсећа на челични сеф у којем се налази Шредингерова мачка у облику COVID-19.

Узгред, још нешто о COVID-19, који, по мишљењу неких, и не постоји, упркос милионима забележених смртних случајева. Његовом ширењу, испоставља се, доприносе не само вакцине, него и други заједнички изум Американаца, нечастивог и ванземаљаца – мрежа 5G.

Ради се о универзалном преносиоцу свих рђавих ствари: од споменутог хомосексуализма до тумора и ковида. А осим тога, мрежа 5G служи као моћни спаљивач мозгова. Није никакво чудо што птице широм света као помахнитале нападају предајнике 5G, покушавајући да их униште по цену сопственог живота (иначе, у случају да лично наиђете на предајник 5G, пожељно је да га уништите, на пример, тако што ћете запалити стуб на којем се налази, гађати га из пушке или на њега послати птице…) За индивидуалну заштиту од деловања 5G широм света се у продаји могу наћи специјални медаљони. Мислим да се праве од сибирског кедра. Кедар, иначе, лечи и штити од свега могућег. Најважније је да буде сибирски, а не либански. Последњи готово да не делује!  

Хемијски трагови аеросола које авиони остављају на небу

Према овој теорији, која је, узгред буди речено, популарна не само у Србији, сионистичка окупациона влада (ZOG) тајно из авиона распршује одређене отровне хемикалије које изазивају болести како би људи полако изумрли. С обзиром да није настала ни из чега, него је потекла од реалног коришћења америчких војних авиона за распршивање сребро-јодида за време ратова у југоисточној Азији (што је изазивало обилне кише), ова теорија је популарна широм света.

Али управо у Србији сам о томе сазнао све детаље. Нека свима буде знано да се хемикалије расипају не само из војних, него и из путничких авиона. Управо зато је све скупљи превоз пртљага у авионима, јер окупационој влади је потребно више места за резервоаре са течним отровом који се распрскава у небо. Али треба знати да они не убијају људе насумице, него ову технологију користе за контролу бројности становништва у појединим земљама и читавим регионима планете. Осим тога, ова хемијска решетка на небу помаже раду HAARP! На тај начин је све узајамно повезано.

А у шта од наведеног ви верујете и чега се прибојавате?

Фото: haarp.gi.alaska.edu / freepik.com