Популарна поп певачица Дуа Липа, Албанка рођена у Лондону у породици Албанаца са Космета, објавила је на свом Твитер налогу фотографију заставе тзв. Велике Албаније, познату по чувеном случају дрон, када је 2014. у Београду прекинута фудбалска утакмица Србија  — Албанија.


На застави се види карта такозване „Велике Албаније“, односно са деловима Грчке, Северне Македоније, Црне Горе и Србије. За време утакмице Србија – Албанија у Београду провокатори су пустили дрон са овом заставом да лети над стадионом.

Звезда естраде је написала у коментару да je „аутохтони (придев) за староседеоца једног места, изворног, а не потеклог од миграната или колониста“. Дуа Липа одавно подржава идеју „Велике Албаније“ али и „независно Косово“. Недавно је покренула петицију са захтевом да компанија „Епл“ на својим картама обележи границе „државе Косово“.

Публикација Липе је покренула буру на друштвеним мрежама. Срби су оштро осудили провокацију албанске певачице из Велике Британије.

„Штета што своју популарност користи на овај начин, да промовише мржњу и да изазива бес многих нација. Тотално непотребно“, написао је на друштвеним мрежама познати црногорски кошаркаш Дино Радончић. А председник хуманитарне организације „Косовско Поморавље“ Никола Васић је поставио питање: „Зашто аутохтони становници немају ни један културни споменик на Косову и Метохији?“