Председник Србије Александар Вучић је данас, 28. новембра, у Нишу погледао 11 руских тенкова Т-72МС и 10 оклопних возила БРДМ-2. 

Оваквих борбених возила раније није било у српској војсци, а добијена су у оквиру војно-техничке сарадње и споразума између Путина и Вучића. Српска армија ће добити укупно 13 тенкова  који се сматрају најбољим на свету, и тридесет оклопних возилаБРДМ-2 у укупној вредности од 30 милиона евра. 

Александар Вучић је захвалио руководству Русије и истакао да је за Србију веома важно да брани своју војну неутралност. 

„Хвала Русији и председнику Путину. Циљ је да оснажимо нашу војску и позицију војне неутралности, како би могли да одвратимо сваког потенцијалног агресора на нашу земљу“, рекао је Вучић и питао саме тенкисте шта мисле о новој техници. Они су захвалили Вучићу на формирању тенковског батаљона и његовом опремању оваквим тенковима. 

У нишкој касарни „Мија Станимировић“ присуствовао је и руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко који је истакао да се војна неутралност више цени када је подржана правом војном снагом. 

„Увек сам задовољан конкретним резултатима наше сарадње. Задовољни смо што се планови договорени између председника Русије и Србије стабилно реализују. Ово је само почетак испорука војне технике“, рекао је Боцан-Харченко.