Руска компаније „Мере“ улази у Србију и планира да постане један од највећих ланаца супермаркета на српском тржишту“, пише IN4S.

„Мере“ је придружница руске Торгсервис групе, основане 2009. године која тренутно послује на више од 800 локација широм Русије под брендом Светофор и трећи је по величини ланац иза трговачких компанија X5 и Магнит.

„До сада смо отворили 1.5000 дисконт маркета и послујемо у 10 земаља. Дошло је време да проширимо своје пословање и на српско тржиште са бар 100 маркета и просечном површином од око 1.000 квадрата. Планирамо да радимо директно са произвођачима, под строгом контролом квалитета и ниском трговачко маржом. Наше цене ће бити за 20 одсто ниже од просечих. Купци у Мере маркетима су људи који воде рачуна о свом новцу и времену, са просечним и нижим примањима“, истакли су из филијале руске компаније у Србији, преноси портал IN4S.

Руска компанија је већ отворила своје продавнице у Румунији, где продаје и робу српских произвођача, а ускоро ће отворити продавнице и у Грчкој.