Председник Државне думе Руске Федерације Вјачеслав Володин позвао је председника Народне скупштине Србије Ивицу Дачића да буде посматрач на изборима за руски парламент, који ће се одржати 19. септембра 2021. године. О томе се сазнало након састанка Володина и Дачића. Председник Народне скупштине Србије је допутовао у петодневну посету Русији, преноси РИА «Новый День».

Дачић је рекао да је за њега велика част да као председник Скупштине прво посети Москву. „Увек смо посвећени развоју пријатељских братских односа. И у том смислу, два парламента ће дати свој допринос у складу са свим догоровима и потписаним споразумима“, рекао је Дачић. Он је позвао свог руског колегу да посети Београд након септембарских избора.

Володин је заузврат захвалио претходној председници Народне скупштине Србије Маји Гојковић на знатном доприносу развоју међупарламентарних односа две државе. Према његовим речима, Дачићев долазак послужиће као додатни подстицај за њихов развој.
„Узимајући у обзир ниво односа између наших земаља, неопходно је интензивирати рад у одборима наших парламената… И, наравно, ефикасније организовати рад у оквиру међународних организација. Позивам вас да учествујете у Парламентарној скупштини Организације уговора о колективној безбедности. Већ сте учествовали у раду конференције ПС ОДКБ преко видео везе. Наш састанак ће се одржати 1. јула у Таџикистану. Дођите ако будете у прилици, биће нам драго да учествујете на овој конференцији“, рекао је Володин, такође позивајући представнике Народне скупштине да учествују као посматрачи избора за Државну думу.

Фотографија: duma.gov.ru