У Србију је 3. и 4. априла стигло 11 авиона Министарства одбране Русије са укупно 87 војних лица, укључујући војне лекаре и вирусологе из јединица за радиолошку, хемијску и биолошку заштиту, као и медицинска опрема, средства заштите и 16 комада војне технике.

Јуче су руски стручњаци приступили дезинфиковању београдских објеката – гинеколошко-акушерске клинике „Народни фронт“ и клиничког центра „Драгиша Мишовић“ где се у изолацији лече пацијенти оболели од COVID-19 који су у тешком и средње тешком стању.

Српски лекари су са нестрпљењем чекали руске колеге.

Светлана Јанковић,

докторка на акушерско-гинеколошкој клиници „Народни фронт“:

„Наравно, ми смо везани за Русе и за Руску Федерацију и јако смо захвални на било каквој врсти помоћи – и у људству, и у опреми, и у искуствима. Сигурно, то пријатељство које је постоји одувек између наша два народа треба и да се настави“, рекла је Светлана Јанковић.

Предраг Стевановић,

анастезиолог клинике за анастезију и интензивно лечење клиничко-болничког центра „Драгиша Мишовић“ у Београду:

„Ја сам стварно захвалан нашим пријатељима и колегама из Русије који су дошли у овако тешком тренутку“, рекао је професор Предраг Стевановић.

Ненад Танасијевић, Београђанин

„Може се рећи да смо ми један народ. Срби и Руси су исто. Хвала вам велико! Захвалност српског народа је неизмерна. Хвала Владимиру Путину, хвала вам, људи“.

Фото и видео: Министарство одбране РФ