Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик честитао је губернатору Санкт Петербурга Александру Беглову и становницима овог града Дан ослобођења тадашњег Лењинграда од нацистичке опсаде у Другом светском рату.


„Храброст и снага бранилаца тадашњег Лењинграда били су важан симбол воље совјетског народа да се одупре најезди нациста“, стоји у Додиковом писму.

Подсетивши да су немачке снаге током Другог светског рата држале под опсадом Лењинград 872 дана, Додик је нагласио да је становништво тог града показало максимум издржљивости и одважности, док је са друге стране на видело изашло најцрње зло и гнусне методе исцрпљивања људи својствене само нацистичким и фашистичким идеологијама.


Додик је нагласио да је сећање на јунаштво и храброст становника опкољеног Лењинграда живо и данас у срцу сваког добронамерног и цивилизованог човека и остаће као вечна опомена на зло које су нацисти починили у Другом светском рату.


„Вама и свим становницима Санкт Петербурга желим мир, радост и благостање и да се овакво зло више никада никоме не понови“, поручио је Додик.


Додаћемо да Милорад Додик одржава пословне везе са руском северном престоницом. Он је стални учесник Међународног економског форума у Санкт Петербургу и конгреса „Санкт Петербург и словенски свет“. 2018. године уручено му је одличје „За заслуге пред Санкт Петербургом“.