Русија ће послати у Србију своје лекаре и стручњаке за дезинфекцију објеката као и медицинску опрему, обећао је данас руски председник током телефонског разговора с Александром Вучићем.

Председник Вучић захвалио је председнику Путину на томе што, и поред бројних обавеза и кризе, која је задесила Русију и свет, мисли на Србију и пријатељски српски народ. Он је рекао да је данашњи разговор потврда изванредних стратешких односа и најближег пријатељства двеју земаља, али и показатељ обостране солидарности и међусобног поверења да заједничким снагама сузбијемо великог, невидљивог непријатеља какав је COVID-19, објављено је на званичном сајту председника Републике Србјие. 

Председник Путин је изразио солидарност и обећао значајну помоћ и подршку српској држави и грађанима Србије у борби против коронавируса, која ће подразумевати и то да Русија пошаље своје лекаре и стручњаке за дезинфекцију објеката.

Председници Вучић и Путин сагласили су се да су односи Србије и Русије односи искреног поверења. Двојица државника су нагласили неопходност свог скорог сусрета, и то одмах пошто заједничким снагама победе пандемију COVID-19.