Војни тимови из Руске Федерације, који су дошли у Србију како би помогли сузбијању епидемије корона вируса, дезинфиковали су Здравствени центар Ужице и јавне површине у граду.

Шеф руских тимова, који раде заједно са Војском Србије, генерал мајор Михаил Чернишов, истакао је да су од доласка у Србију радили у здравственим установама у којима је ситуација била тешка, што, како је рекао, није случај у Златиборском округу.

„У овом делу Србије нема великог броја оболелих, није било жаришта епидемије, а један је од ретких округа у коме нема ни једног оболелог здравственог радника од корона вируса, што показује висок ниво спремности Здравственог центра. Успели су да сачувају здравље и животе људи и зато је наша помоћ овде само завршна дезинфекција“, рекао је генерал мајор Чернишов после састанка са градоначелником Ужица и руководством Здравственог центра.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић захвалио се руском тиму на помоћи и истакао значај размене искуства са руским стручњацима.

„Веома је важно да стручњаци из Руске Федерације додатно изврше дезинфекцију и посаветују здравствене раднике и нас који водимо град како убудуће деловати да бисмо из ове пандемије изашли на најбољи могући начин“, изјавио је Петковић.

Јединице Војске Руске Федерације за пружање помоћи Србији дезинфиковале су и домове за старе у Ужицу и Пожеги, као и Дом здравља у Чајетини.

Ово је наставак акције коју спроводи тим војних лекара војске Русије, појачан стручњацима за биолошку и хемијску заштиту, који од почетка априла борави у Србији. 

Фото: МО РФ