Србија средином јануара добија око 500.000 доза руске вакцине Спутњик, а добиће и велике количине кинеске вакцине против корона вируса, рекао је данас државни секретар у министарству здравља Мирсад Ђерлек.

„Од петка ће бити више од 110 пунктова за вакцинацију у Србији”, рекао је Ђерлек, који је председник Националног координационог тима за имунизацију, подсетивши да је планом предвиђено вакцинисање по одређеним групама.

Вакцине ће прво добити медицински радници и старији грађани, као и представници безбедносних ресора.

Ђерлек, који је јуче примио руску вакцину, рекао је да није било нежељених ефеката и да грађани неће погрешити да приме било коју већ одобрену вакцину.

„Министарство здравља је потпуно спремно за масовну имунизацију, кад вакцинишемо између 1.400.000 и 3.000.000 грађана моћи ћемо да кажемо да смо близу победе над короном”, рекао је Ђерлек.

Он је демантовао да постоји подела у државном врху Србије према томе ко је примио коју вакцину, што поједини медији наводе.

Подсећамо да су јуче Руски фонд директних инвестиција и званични Београд закључили споразум о испоруци у Србију два милиона доза вакцине Спутњик V.