У 77. години живота преминуо је руску писац и политичар Едуард Лимонов. Информацију о томе је на свом Телеграм каналу објавио посланик Думе, члан Комунистичке партије РФ Сергеј Шаргунов.

Како су представници Лимонова изјавили за Телеграм канал Mash, писац је умро услед компликација изазваних хируршком интервенцијом. Он је 15. марта примљен у болницу због унутрашњег крварења, али организам ослабљен онколошком болешћу није поднео операцију. 

Едуард Лимонов је учествовао у рату у Босни 1992 -1995. на страни Срба. Своја сећања је забележио у књизи „Смрт“. Писац је крајње негативно реаговао када је Међународни трибунал за бившу Југославију осудио начелника Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића на доживотну казну затвора. 

„Познавао сам Ратка Младића, као и Радована Караџића и остале који су данас у Хашком затвору. Мислим да је ово неправедна пресуда. Србе су већ одавно прогласили за жртвене јарце. Од око 120 хашких осуђеника 90 су Срби. Мени се гади од Хашког трибунала. Доћи ће време када ће читава та хашка олош бити осуђена. Надам се само на то да је Младић јаког духа. Европа неће дуго потрајати. Имам утисак да преживљава последње године, и да ће се затим претворити у ко зна шта. И већ се претвара. Зато можемо да се надамо да неће бити ни Хашког трибунала ни Хага, и да ће Ратко Младић и Радован Караџић изаћи на слободу“, изјавио је Лимонов 2017. године. 

Лимонов је са поштовањем говорио и о председнику Савезне Републике Југославије Слободану Милошевићу. „Милошевић се борио за своју Србију као лав… Он је вођа херојске земље изопштенице, која се усудила да се са оружјем у рукама супротстави коалицији светских вивисектора и садиста. Отишао је непоражен“, написао је Лимонов поводом смрти Милошевића у чланку објављеном у новинама „За СССР“ 2006. године.