Председник Србије Александар Вучић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик честитали су руском председнику Владимиру Путину 68. рођендан. 

„Екселенцијо, драги пријатељу, примите моје рођенданске честитке, уз искрене жеље за добро здравље, како бисте мудро и истрајно водили Руску Федерацију путем успеха и благостања, снажећи њен углед и утицај у свету“, навео је Вучић у честитки. 

Вучић је истакао да веома цени Путинову чврсту подршку одлучној борби Србије за заштиту виталних државних и националних интереса, пре свега територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Вучић је навео и да са задовољством памти претходне сусрете са Путином, као прилике да, како је истакао, отворено размене мишљења и идеје о различитим питањима од заједничког и глобалног интереса.

„Захвалан сам Вам што увек умете да саслушате и да, без обзира на тежину и сложеност наше геополитичке, војне и економске позиције, покажете разумевање за наше ставове. То је одраз Ваше људске и државничке мудрости, као и Вашег осведоченог пријатељства према српском народу“, навео је Вучић.

Милорад Додик је пожелео Владимиру Путину здравље, личну срећу и успех на свим пољима, те изразио захвалност на напорима које чини на промоцији мира, стабилности и равноправности народа у целом свету.

„Поштовани предсједниче, част ми је и задовољство да Вам пожелим срећан рођендан, добро здравље, много среће и успјеха у животу како на приватном, тако и на професионалном плану“, навео је Додик у честитки.

Он је нагласио да су блиски и братски односи са Руском Федерацијом један од стратешких приоритета Републике Српске и српског народа у БиХ.

„Као српски члан Предсједништва БиХ желим да изразим своју чврсту опредијељеност да наставимо да радимо на јачању односа са Руском Федерацијом на свим пољима, од економије, привреде, туризма, па до образовања и културе“, истакао је Додик.

Он је изразио захвалност руском председнику и руководству Руске Федерације на подршци и помоћи коју су пружили, као и доследном ставу када је реч о унутрашњим приликама у БиХ.