Лет компаније „Уралске авиолиније“ заказан за данас на релацији Москва — Тиват отказан је због одсуства одговарајуће дозволе за лет који издаје Росавијација – руска државна агенција за ваздушни саобраћај.

Раније су „Уралске авиолиније“ најавиле спремност да обављају летове за Црну Гору једном седмично, почев од 26. априла.

Подсетимо, прошле недеље је црногорска влада саопштила да укида захтев да руски туристи долазе са обавезним ПЦР тестовима. Ова информација потврђена је данас порталу „Балканист“ у црногорској амбасади у Београду.

Међутим, путницима лета U6-705 на шалтерима регистрације су ипак тражили ПЦР тестове. Неки путници су пожурили да их ураде убрзаном процедуром на аеродрому. Људи су се, упркос кашњењу лета, надали до последњег да ће отпутовати у Тиват.

„Затим су све повели у зону за полетање, али лет је на крају отказан. Представници компаније Уралске авиолиније су то објаснили чињеницом да Црна Гора није дала дозволу за лет у земљу“, рекао је један путник.

Треба напоменути да оперативни штаб Русије још није уврстио Црну Гору у листу земаља отворених за директне летове. У земљу су дозвољени само летови са црногорским држављанима или теретних авиона, за које руске авиокомпаније добијају посебне једнократне дозволе од Федералне агенције за ваздушни саобраћај. Постоји вероватноћа да „Уралске авиолиније“ нису имале одговарајућу дозволу.

Руска компанија Аерофлот је раније такође најавила летове на релацији Москва — Тиват од 1. маја, али их је затим отказала.