Руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко рекао је да ће Русија и Србија урадити све што је могуће да можда већ у јуну у Србији почне да се сипа, пакује и дистрибуира руска вакцина, а крајем године и производи.

„Направићемо све што је могуће на основу уговора и договора да се што брже, можда у јуну, у Србији створи могућност да сипа, пакује вакцину и да се отвори могућност за дистрибуцију Спутњика Ве, а ја се надам, до краја године и да Србија производи Спутњик Ве, да се овде производи и за регион што је веома важно“, рекао је амбасадор, а преносе српски медији.

Амбасадор Русије дочекао је нови контингент вакцина из Русије заједно са председником Вучићем, коме се захвалио на високим оценама кад су у питању односи две земље и навео да ће пренети захвалност руском председнику.

„Веома смо задовољни и данашњи догађај показује да наша сарадња у области сузбијања пандемије коронавируса и последица пандемије одвија се према плану, плодно, конструктивно и у складу са уговором на највишем нивоу, између председника Русије и председника Србије. Ова сарадња је потврдила и потврђује да смо пријатељи, да имамо братске односе и да смо спремни у свакој ситуацији да пружимо помоћ једни другима“, рекао је Боцан-Харченко.

Амбасадор је додао да је испорука стигла на време да би се епидемиолошка ситуација побољшала у „братској Србији“.