Изјаве главног пропагандисте српске опозиције Млађана Ђорђевића да је обавестио руске политичаре о „плану свргавања Вучића“ изазвале су подсмех у Београду.

Српски дипломата и један од оснивача српске независне политике крајем 20. – почетком 21. века Владимир Кршљанин је подсетио да су Млађан Ђорђевић и његов сарадник Драган Ђилас олицетворење бивше демократске власти такозваних „жутих“.

„Политика ‘жутих’ је била по суштини издајничка, а по последицама геноцидна. Они су улизички опслуживали НАТО окупаторе. То што је међу њима и био по неки појединац, који је учинио по неки патриотски гест, ни мало не мења ову оцену. Групација којој припада Ђорђевић је заувек изгубила кредибилитет за учешће у српској политици, јер је народ немогуће два пута преварити. То што сада очајнички покушавају да нађу какву-такву подршку у Бриселу и Москви, нимало им неће помоћи“, каже Владимир Кршљанин.
Он подсећа да се односи Москве и Београда развијају на највишем могућем нивоу и достигли су врхунац откада је Вучић на власти.

„Србија је храбро изградила савезништво са Русијом и Кином. Ако то савезништво буде и даље убрзано јачало, нимало се не плашим за њену будућност“, закључио је Кршљанин.