У урнебесном интервјуу са Господином Непријатним читајте: о „невидљивој борби“ НАТО пакта са корона вирусом, о томе како је Србија Црној Гори покушала да подметне тројанске респираторе, како жали Италијане које гази руска чизма, како је Црна Гора поразила Русију на свим фронтовима итд…

Црногорска сатирична Фејсбук страница Стари Либерал, позната и ван граница Црне Горе, на целом српском говорном подручју, 23. јануара ове године на неодређено време суспендовала је објављивање постова. Можда и заувек.

Без обизира на то што више нема Старог Либерала, сатиричне тј. популарно назване МиМ странице, из дана у дан постају све утицајнији фактор у црногорском друштву. Прозападне Вијести почетком године су их означиле као трећи најзначајнији фактор подршке православној цркви у Црној Гори и митрополиту Амфилохију, а НВО директно финансиране од стране НАТО пакта, МиМ странице окаратерисале су ни мање ни више него као фактор дестабилизације државе Црне Горе.    

Данас на 1. април, свјетски дан шале, објављујемо ексклузивни интервју са наследником легендарног Старог либерала, администратором Фејсбук странице „Било је јако непријатно“, која је након гашења од стране Администрације Фејсбука због наводног кршења правила променила име у „It was very unpleasant/ psalаm 118“. Наш разговор са Господином Непријатним, како се администратор представља на Фејсбуку, започели смо корона вирусом и НАТО пактом.

Колико Црној Гори у борби против корона вируса помаже то што је чланица НАТО пакта?

Тачно сам знао које ће прво питање да буде. Ви богами као да сте са Марса пали сви редом, ви сте сви изгледа навикли да осјећате присуство НАТО пакта тек онда кад вас изненади бомбама док мирно и безбрижно успављујете ђецу. Има она изрека „тихи хероји“, ја мислим да је то НАТО пакт у свему овоме. Нико их не види, нико не зна да су присутни, али итекако јесу! Сачекајмо званичне изјаве и захвалнице Владе Црне Горе нашим савезницима кад се све ово заврши па причајмо на ту тему.

Србија покушала да нам подвали „тројанске респираторе“ 

Како коментаришеш одбијање Владе Црне Горе да прихвати 5 респиратора које је Србија понудила?

Е ово је већ тема која ми прија, што се оно каже „убоде ме“ 🙂 Јуче сам направио мим који је имао скоро 2000 лајкова, што је рекорд новије историје и преко 100 шерова и на тај мим је представљен респиратор који је пун српске војске. Мим се зове „Тројански респиратор“ и то је нека званична теорија која је за кратко вријеме прихваћена широм свијета, а било је и лајкова од неких мојих америчких пријатеља. Дакле, план је био да Србија поклони 5 респиратора које би Црна Гора стратешки распоредила у више болница широм државе. У току ноћи, док поштен народ спава, што каже Алекса (Алекса Бечић, председник политичке странке Демократска Црна Гора — прим.аут), српске трупе које су сакривене у респираторима би изашле и започеле окупацију Црне Горе. Они су мислили да искористе ситуацију јер знају да смо сами и да је НАТО тренутно заузет неким другим… Oh wait.. Ово се коси са првим одговором. Ништа. Небитно.

It was very unpleasant / Psalam 118

Русија је званично објавила да су њихови научници открили лијек против корона вируса. Да ли очекујеш да Влада Црне Горе се и према лијеку из Русије одреди као и према респираторима из Србије?

ХАХАХАХАХ јасно ми је све… Имамо лијек као, па ти сјутра пошаљу онај систем СИЧ да патролира градовима. Буквално на исту фору су окупирали Бергамо. Ено им гази руска чизма на сваки тротоар у Италију. Жао ми је те несрећне Италије. Што се нас тиче, хвала не, снаћи ћемо се ми.

 Како коментаришеш оптужбе да МиМ странице подривају стабилност и безбједност државе Црне Горе?

Све више вјерујем у то, иако сам и сам на мети свакаквих организација, партија и медија, али ако НАТО пошаље специјални антихибридни тим да се обрачунава са „домаћим интернет издајницима“ онда дефинитивно нешто није у реду. Најтеже би ми било да добијем затворску казну због тога што сам руски плаћеник, а да немам за штеку цигара да купим и да понесем, да имам да играм карте у цигаре. Тако да ето, ако прате ово ваши руски пријатељи и прочитају некад да је Непријатни лега’ због тога што је руски плаћеник, могли би нешто уплатит.

Predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera optužo je Rusiju da pokušava da destabilizuje vlast u Crnoj Gori/ It was very unpleasant / Psalam 118

Колико је пута до сада од стране Адмнистрације Фејсбука гашена страница коју уређујеш?

Више од десет пута сигурно, искрено ни сам не знам, знам да је оно кад је почело са СПЦ пред Нову годину угашена 4 пута у 4 дана. Сваки пут кад се угаси ја направим нову па ме моји црногорски и србијански пријатељи шерују и за 24 часа дођем опет на 4-5 хиљада лајкова.

Стари Либерал је дио историје 

Какво је твоје мишљење о Старом Либералу и како оцјењујеш његов допринос у популаризацији друштвених мрежа у Црној Гори?

Старог Либерала гледам као нешто што је тренутно моје. Он јесте стварно дио историје наше, донио је мим у Црну Гору, али њега више нема. Ја сам га наслиједио, па ето ја по угледу на нашу владу, након његове смрти располажем свим његовим комитама, непокретним мимовима, профилним фотографијама и тако даље… Понекад чак уђем на његову страницу и обришем неке објаве и мимове које је он правио, а онда изађем пред медије и једноставно кажем: „Сматрам да Стари Либерал није добро написао овај пост, да је био заведен, да су неке друге струје утицале на његово мишљење и ја сам то обрисао што значи да се никада није ни десило“. Тако ћу и наставити.

Русију поразили на свим фронтовима

Шта за тебе представља Русија?

— Русија за мене прије свега представља државу којој смо увели санкције како би ојачали наше историјске односе са НАТО пактом. Русија за мене представља и државу коју смо поразили на свим фронтовима. Почев од државног удара па све до ове последње афере са полицијским исказницама. Баш сам причао својим америчким пријатељима прије неки дан на Твитеру како смо ми једина држава у свијету која је успјела да се обрачуна са Русијом. У Америци су Руси успјели да доведу Трампа на власт, директно су утицали на Брегзит, свуда по свијету хаос направише, једино су код нас пали сваки пут кад год су нешто пробали.

Мим посвећен суђењу за тзв. државни удар / It was very unpleasant / Psalam 118

Добро смо се извукли, вјерујте, јер сјећамо се сви периода кад су долазили на љетовање код нас и куповали некретнине… Сад је неко љепше вријеме, уз чланство у НАТО имамо и неке друге госте, зар није предивно видјети све те турске објекте на приморју и имати преко 2,000 регистрованих турских фирми? 

Фото: It was very unpleasant / Psalam 118