У условима било каквог покушаја револуције увек прво исплива мутна пена прљавштине која се представља као „експертско мишљење“.

Др Дарко Трифуновић, стручњак за безбедност и познати русофоб, на београдским протестима је уочио „малигни утицај Русије у Србији“, коју он назива „руском проститутком“.

Пре неки дан је изјавио да су се „тетовирани хулигани, који преко литија прете властима Мила Ђукановића, преселили у Београд да сруше Вучића, и сви су они на страни Русије“. 

Трифуновић је предвидео сукоб између Србије и Русије и „оптужио“ све који се диве Владимиру Путину за саучесништво у хибридном и грађанском рату. Поред тога, он сматра да су проруски расположени млади људи који учествовују у српским протестима агитатори руског режима и да су у Москви обучени да „пуцају из митраљеза“.

Дарко Трифуновић озбиљно тврди да се на протестима у Београду свуда чује руски језик. Рускиња на коју су новинари случајно наишли и која је замршено објашњавала да је изашла да подржи протест, јер „зна шта је диктатура Јељцина, који је подигао толике тржне центра у Русији“, за Трифуновића је шпијун и он је као човек који се разуме рекао да би у опозиционе демонстранте у Русији пуцали из оклопног оружја. 

По тој логици испада да Алексеј Наваљни и његова Собољ као мачке живе свој девети живот. 

Међутим, читаоци нису баш поверовали речима Трифуновића и додају да су „за све криви ванземаљци“. 

Гласине о „дугој руци Кремља“ коментарисао је амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко. 

„Чуди то како изопачено може бити схватање реалности код ‘експерата’ који налазе ‘руски траг’ у организацији нереда у Београду“, рекао је он. 

Није тешко објаснити зашто Трифуновић свуда види шпијуне, јер је 1999. године затворен због фотографисања стратешких објеката у Београду и за њега се сумњало да шаље НАТО-у тајне податке.

Трифуновић је раније рекао да је „Путин 90-их лично основао Ослободилачку војску Косова, обучио косовске сепаратисте и заврбовао Ангелу Меркел да ради за Москву“.

Чињеница да је ОВК основана 1993. године, а Владимир Путин од 1985. до 1990. био у Немачкој и радио за КГБ, Трифуновићу нимало не смета, као ни чињеница да је Русија од светских сила највећи заштитних територијалног интегритета Србије. 

nacionalist.rs

„Мислим да је ова теорија део антируске пропаганде коју шири НАТО и Европска унија“, каже стручњак за питања безбедности Милан Петрић.

Дарко Трифуновић је 2013. године оптужио српског представника у Председништву Босне и Херцеговине Милорада Додика, који је тада био и председник Републике Српске за умешаност у прању новца.

„То је покушај да се Додик представи као криминалац и одговара интересима иранског и турског лобија у Сарајеву, а Трифуновић је њихово оруђе. Људи ове врсте су за новац спремни за све“, објаснио је Марко Ницовић, члан Светског удружења руководилаца полиције из Београда.

„Није тешко живети, тешко је имати посла са идиотима“, кратко је коментарисао ту оптужбу сам Милорад Додик. 

Код црногорских Срба који се боре против диктатуре председника Мила Ђукановића, овај „стручњак“ такође одавно изазива горушицу. Он инсистира на томе да су молитве и литије против закона о слободи вероисповести који прети одузимањем имовине црногорским епархијама Српске православне цркве, „токсични руски утицај“ и покушај да се изазове крвопролиће. 

„Лажов на квадрат“, тако га је назвао портал Ин4с, главно гласило опозиције у Црној Гори, доказујући да Трифуновић није никакав професор факултетат безбедности, што је потврдио и сам декан тог факултета. 

„Трифуновић је у статусу научног истраживача и не предаје на факултету“, написао је декан Владимир Цветковић.

Функционер црногорског опозиционог блока „Демократски фронт“ Петар Драшковић директно каже да српски држављанин Дарко Трифуновић ради за црногорске безбедносне службе, што значи да по закону може одговарати као издајник своје отаџбине.

„Трифуновић није проблем Црне Горе, то је проблем Србије, јер он је њен држављанин, а устав забрањује рад за стране специјалне службе. Стога би Трифуновићем требало да се позабаве српска полиција и тужиоци, посебно јер је он већ одговарао за шпијунажу. Овај издајник заслужује презрење“, рекао је Петар Драшковић.

Дарко Трифунович емитује своје теорије завере само у соло наступима. ТВ дуел са Милицом Ђурђевич-Стаменковски, лидером патриотског покрета „Заветници“ он је једноставно избегао, схватајући да неће остати камен на камену од његових теорија. 

Espreso.rs

„Најпријатније је комуницирати сам са собом. НАТО агенти су се уплашили жене која зна истину. Тешко је онима који живе са лажима и манипулацијама, па беже од дијалога“, рекла је Милица Ђурђевић-Стаменовски, коментаришући срамни начин на који је Трифуновић побегао из студија. 

„Бити на страни Русије није став, већ дијагноза“, каже „доктор наука“. Међутим, очигледно је време да се њему постави дијагноза, на пример, „русофобија мозга“. Али тврдња да Дарко Трифуновић уопште поседује мозак је веома контроверзна.