Дописник руског листа је сазнао како је корона вирус утицао на живот познатих Срба, чију каријеру пажљиво прате многи Руси.

Милош Биковић

Популарни глумац Милош Биковић одлучио се за живот на селу, где је, како је рекао, лакше и пријатније провести време изолације. „Дај Боже да сви останемо живи и здрави. Али у ствари, ова изолација ми одговара, па сам чак и помислио: Боже, што си морао да зауставиш цео свет?“

Биковић користи своје слободно време за читање и гледање филмова, самообразовање. „И иако устајем у 7 ујутро, не стижем да погледам и прочитам све што сам планирао“, жали се он.

Популарни глумац много размишља о томе како ће се свет променити после пандемије. „Волео бих да могу да предвидим, да видим колико сам у томе добар. Што се мене тиче, могуће да ћу се вратити свом обичном животу и рутини са неким новим мислима“, каже Биковић. 

Србин је поручио својим обожаваоцима да не губе наду и подрже лекаре у овом тешком периоду: „Хајде да подржимо све који раде из последњих снага. Наша подршка и солидарност су им изузетно важни!“

Немања Мајдов

Најбољи спортиста Београдa 2019. годинe, светски првак у џудoу Немања Мајдов, каже да га је Ковид-19 спречио да се ове године бори за олимпијско злато, што је његова велика машта. 

„Олимпијске игре у Токију одложене су јер је здравље приоритет. Друго, олимпијске игре су сан у којем спортисти треба да уживају, а ако постоји минималан ризик од инфекције, то постаје немогуће. Сем тога, сада нико не тренира у потребном режиму“, каже Мајдов за Независне новине. „Али идемо даље, морамо максимално искористити ову ситуацију за сопствени развој“, рекао је Мајдов.

„Ми смо Срби изузетно тврдоглави, спремни да дамо све од себе, супротно околностима. Карактерише нас тврдоглавост која није карактеристична за друге народе, сем можда за Русе, што нас и можда чини блискима. Ако ми нешто одлучимо и сматрамо да је то праведно, спремни смо да се жртвујемо за тај циљ“, рекао је Мајдов за лист „Росијскаја газета“. 

Мајдов је преко друштвених мрежа послао поруку својим навијачима: „Драги пријатељи! Хтео бих да вас замолим да останете код куће, да будете дисциплиновани. Ситуација је таква каква јесте. Резултат те борбе зависи од свих нас, од сваког појединца. Будите одговорни.“

Емир Кустурица

Познати режисер Емир Кустурица је такође упутио сународницима поруку да буду пажљиви и дисциплиновани: „-Шта год је овај вирус, колико год он буди потребу да сазнамо одакле је, да ли је природа пресудила или, како многи мисле, почетак биолошког рата, ствар је у томе да треба да преживимо. Држимо се дисциплине коју од нас захтева држава, будимо стрпљиви као што смо спремни на мобе и ратовања, ако треба“, преносе његове речи српски медији.