Српски глумац, певач и ТВ водитељ Марко Долаш је добитник награде 15. Међународног конкурса Национална књижевна премија „Златно перо Русије – 2020“. Награда у музичкој номинацији ће му бити додељена за волонтерски пројекат „Арт терапија у полицијском часу“, који се преносио из Србије на руском и српском језику.

Свако вече током месец дана концерти у трајању од 45 минута су радовали хиљаде становника Србије, Црне Горе, Русије, Казахстана, Украјине, Аустралије, Израела, Немачке и многих других земаља. 

Пренос је организовала руска списатељица, новинар и друштвени делатник Јелена Зелинска на Фејсбуку. Концерти су могли да се слушају и на сајту „Сноб.ру“ и на Фејсбук страници Спутњика. 

Гледаоци концерата су могли да оставе своје коментаре и наруче вољене песме које је Марко Долаш учио и изводио на наредним концертима. 

Диплома „Рима Казакова“ и медаља Долашу ће бити уручени на свечаној церемонији у Централном дому књижевника у Москви 30. октобра, где ће он извести и чувену српску песму „Тамо далеко“.