Руске и српске специјалне јединице су током тактичке вежбе „Заједнички одговор-2021” демонстрирале висок ниво увежбаности заједничких дејстава. То је изјавио заменик министра одбране Русије Николај Панков. Заједно са замеником министра одбране Александром Фомином он је учествовао у финалној етапи антитерористичких вежби које су одржане 23. маја на полигону Орашац.

Заменик министра одбране Русије Николај Панков је истакао да заједничка обука руске и српске војске није усмерена ни против кога, него да представља још један показатељ руско-српског пријатељства.

„Током последњи година билатерална сарадња Русије и Србије у војној сфери достигла је висок ниво. Спремни смо да и даље улажемо напоре у правцу даљег развоја у истом темпу”, изјавио је Панков.

Према његовој процени, током завршне етапа вежби руски и српски специјалци су показали одличну обученост, способност да у најкраћем року успоставе потребан ниво заједничког деловања ради решавања задатака.

Заменик министра одбране је истакао да заједничка обука руских и српских снага није усмерена ни против кога, него да представља још један показатељ руско-српског пријатељства.

Николај Панков је руским, а Александар Фомин српским војницима уручио медаље „За јачање борбеног братства” и „За изврсност на вежбама”.

На заједничким руско-српским тактичким вежбама са руске стране је учествовало до 200 војника и 11 комада технике јединица специјалне намене Западног војног округа.