Основни циљ је опособљавање пилота да у условима екстремно ограничене видљивости успешно реализују све задатаке, као што су операције ватрене подршке али и десанта специјалних јединица. Ради се о десантно-јуришним хеликоптерима који су на основу конкретних ратних искустава у стању да преживе погодак пројектила калибра 57мм.

Пилоти и техничари из састава 714. противоклопне хеликоптерске ескадриле 98. ваздухопловне бригаде ових дана реализују обуку за летење у ноћним условима на хеликоптерима Ми-35.

Обука се реализује у рејону аеродрома „Морава“ и представља специфичан и веома захтеван вид оспособљавања за пилоте. Реализује се у циљу одржавања и подизања степена обучености припадника јединице за реализацију задатака у ноћним условима и у условима смањене видљивости-преноси званични интернет портал Војске Србије.

Хеликоптери Ми-35 (војна ознака ХБ-47) у наоружање Војске Србије уведени су крајем прошле године. Ради се о летелицама које су идеалне за употребу на простору Србије. Њена топографија коју карактерише велики број брежуљкастих предела који су испресецани бројним речним водотоковима у потпуности одговара борбеним могућностима овог хеликоптера. Захваљујући снажним опто-електронским уређајима и високопрецизном наоружању великог домета, овај хеликоптер може постати један од кључних фактора победе у потенцијалном сукобу. Одликује га и надалеко чувена борбена жилавост која је у стању да издржи најтежу могућу ватру са земље. Недавно је летелица сличног типа издржала погодак гранате калибра 57мм и безбедно се спустила на аеродром свог базирања.

Иако визуелно и нема неке претеране разлике у односу на свог претходника 35-ица представља потпуно нову машину са унапређеним борбеним карактеристикама. Карактерише га савршенија структура хеликоптерске елисе која се добила употребом специјалних композитних материјала на бази фибергласа/стаклопластике, а која је примењена и у случају ударног хеликоптера новије генерације Ми-28Н. Затим, значајно је унапређен и проширен асортиман високо-прецизног наоружања, а наравно и нападно-навигацијски комплекс. Ови технолошки поступци су обезбедили и продужење експлоатационог рока употребе хеликоптера на период и до 15 година.Примењени технолошки поступци у изради Ми-24ВМ (Ми-35М), у укупном збиру повећавају ефикасност саме летелице за чак 2х у односу на његовог претходника Ми-24/Ми-25 и његове бројне верзије.

Хеликоптером управљају два члана посаде. Његова максимална брзина је око 300 км/ч, а тежина може да достигне 11,500 кг.