Првобитно је било планирано да термоелектрана буде отворена до краја 2020. 

Пуштање у рад термоелектране у Панчеву капацитета 200 MW, коју гради „Гаспром енергохолдингˮ, очекује се 2021. године, наводи се у проспекту „Гаспромаˮ поводом издавања нове емисије европских обвезница.  

„Тренутно наше ћерке-компаније ‘Гаспром енергохолдинг’ и NIS граде електрану у Панчеву у Србији са пројектованим капацитетом од око 200 MW. Очекујемо да ће електрана бити пуштена у рад 2021. годинеˮ, наводи се у материјалима „Гаспромаˮ.

Раније је саопштено да према плану електрана треба да почне са радом до краја 2020. године. Међутим, „Гаспром енергохолдингˮ је одлучио да убрза грађевинске радове и реализује пројекат до годишње скупштине акционара „Гаспромаˮ, која се традиционално одржава крајем јуна. Ипак, компанија је на пролеће због епидемије вируса корона решила да одустане од убрзаног извођења радова. 

„Гаспром енергохолдингˮ је у марту 2019. године у Србији започео изградњу прве електране у иностранству капацитета 200 MW. Саопштено је да би инвестиција могла да достигне 180 милиона евра. Пројекат углавном финансира руска страна. 

Фото: geh-serbia.rs

Раније је саопштено да „Гаспром енергохолдингˮ наставља рад на техничко-финансијској конструкцији за изградњу друге термоелектране на територији Србије у Крагујевцу.