Данас, 15. фебруара, на Дан државности Србије, Александар Вучић је уручио орден Републике Србије потпредседнику владе Руске Федерације и копредседнику Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу Србије и Русије Јурију Борисову.

Међу награђеним Русима су и патријарх Московски и све Русије Кирил, руски вајар Александар Рукавишњиков, аутор споменика Стефану Немањи.

Александар Вучић је приметио да данас Србија са захвалношћу награђује људе који су пружали и пружају подршку држави, као и оне који су допринели развоју српске државности.

„Данас је велики дан за Србију, њен дан, наш дан! Наш национални празник, дан када се рађала модерна српска држава. Данас смо поносни на своју прошлост, на своје претке, али гледајући у њих загледани смо и спремни да радимо за будућност нашег народа и наше деце. Данас 40 дана после Божића, ми славимо Сретење, најважнији датум у историјском, политичком и верском календару наше лепе Србије. Сретење је за нас и буквар и читанка, време преиспитивања. Време јединства нашег народа, ма где да живи. Срећан празник, живела Србија“, изјавио је Вучић.