Омладинка Социјалистичке партије Србије у Нишу Ана Гроздановић сматра да је социјализам „најприроднија политичка идеологија“. Зато је уверена да ће после избора 3. априла СПС поново бити друга најутицајнија снага у српском парламенту.

– Уверена сам да се сваки човек рађа са левичарским ставовима. Ко данас не би подржао социјално заједништво, једнаке могућности за све и правну једнакост? У животу се суочавамо са многим неправдама. Управо се против њих и боре левичарске странке широм света. Социјализам је пред свима отварао врата: омогућио бесплатно образовање и здравствену заштиту и дао једнаке шансе у животу.

– Данас је тешко замислити да једна средњестатистичка породица са скромним примањима може да омогући деци факултетско образовање, али у социјализму је то било изводљиво: омладина је имала перспективу! – каже Ана Гроздановић. – СПС ради за младе. И ја желим да допринесем да млади људи остану у Србији и да овде виде своју будућност. Желим да Ниш постане град информационих технологија и индустријски центар. Да студенти знају да ће по завршетку студија имати посао у граду у коме су одрасли. Желим да се север и југ наше земље равномерно развијају. Морамо подићи средњу класу и објавити рат сиромаштву.

Како каже Ана Гроздановић, СПС ће радити на равномерном развоју региона, поштовању права грађана, успостављању ефикасног система социјалне заштите старих и немоћних, као и опремању образовних установа и обезбеђивању бесплатних уџбеника.

– Желим да можемо да рачунамо на сопствене снаге у развоју привреде и да активније подржавамо домаћег произвођача. Ово се посебно односи на добро осмишљену политику развоја села. СПС жели да заштити интересе произвођача – наших пољопривредника, а владајућа странка штити интересе потрошача, каже социјалисткиња.

Ана Гроздановић је сигурна да у савременој политици вишенационалне Србије треба посветити пажњу мањимама. Ана је дипломирана правница и зна важност правних аспеката националног питања.

– Грађанска права националних мањина су веома важна тема, јер мањине су најлепши део мозаика српског друштва. За СПС-а и сваког социјалисту Србије најважније је да дамо свима једнака права, каже активисткиња.

Уочи избора СПС мора много радити са бирачима.

– За мене је важно да у мом Нишу странка покаже што бољи резултат. Верујем да ће на парламентарним изборима СПС добити стандардних 10-11 одсто подршке бирача. Апсолутно и безусловно верујемо нашем лидеру Ивици Дачићу. Он је изузетан, мудар политичар и поштујем све што је урадио за државу и нашу странку. Он је интелектуалац који уме да разговара са сваким грађанином језиком поштовања и разумевања. Он је стратег, преговарач. Много сам научила од њега. Поред председника Александра Вучића, он је најбољи политичар у земљи. Он гледа у будућност и зна како да доноси одлуке. Ивица Дачић је вероватно обављао скоро све челне функције у држави. Верујем да би он као премијер најбоље помогао председнику Србије у борби за нашу будућност“, истиче Ана Гроздановић, коментаришући Дачићеве речи о спремности да предводи министарски кабинет уколико СПС победи на изборима.

СПС и Јединствена Србија имају коалициони споразум о заједничком наступу на предстојећим изборима „зарад постизања максималног резултата владајуће већине“. Међутим, на председничким изборима СПС ће подржати актуелног председника.

– Александар Вучић је једини српски политичар који може да поднесе тежак терет председничке функције. Резултати које је постигао говоре сами за себе. Ми, социјалисти, наставићемо да сарађујемо са Српском напредном странком и после избора“, рекла је Ана Гроздановић. – Идеја која нас покреће је патриотизам. И зато смо спремни да јачамо политичку стабилност земље и национално јединство ради заштите интереса српског народа.

Фотографије: instagram@grozdanovicana, instagram @ivica.dacic.rs