Русија и Србија су договориле цену гаса за следећих шест месеци од 270 долара за хиљаду кубних метара, изјавио је председник Србије Александар Вучић после састанка са руским председником Владимиром Путином у Сочију.

„Србија ће за следећих шест месеци добијати гас по цени од 270 долара за хиљаду метара кубних“, рекао је Вучић, преноси РИА Новости.

Председник Србије је истакао да „Путин разуме колико је за нас важна тема испоруке гаса, његове количине и флексибилности. Председник Путин је показао изузетну благонаклоност према Србији: успели смо за следећих 6 месеци да добијемо цену гаса од невероватних 270 долара, тако да се цена за нас не мења, остаје каква је и била. Договорили смо се о повећању количине гаса за тих шест месеци, као и о флексибилности испорука, за шта сам посебно молио председника Путина.“

Тренутно Србија добија гас по цени од 270 долара за хиљаду метара кубних, а овај уговор истиче крајем године.

Раније је председник Русије Владимир Путин за време преговора са српским лидером Александром Вучићем изјавио да ће се две земље договорити о новом уговору о испоруци природног гаса из Русији и пронаћи прихватљиво решење.