Руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко изјаснио се данас о званичном ставу Москве поводом могућег решења косовског питања. 

Боцан-Харченко је рекао да је руски став за регулисање косовског  питања „кристално јасан и свима познат“. 

„Једини основ за решавање треба и даље да буде резолуција 1244 Савета безбедности УН у којој су утврђени темељни принципи мировног решавања косовске кризе“, написао је амбасадор на твитеру

Александар Боцан-Харченко је написао да се Русија залаже за постизање одрживог и узајамно прихватљивог компромисног решења између Београда и Приштине на основу међународног права, важеће резолуције 1244 СБ УН, и да ће се Русија сложити само са оним решењем које ће бити прихватљиво за Србију. 

Он је додао за је за евентуално непосредно учешће Русије у преговорима о косовском питању неопходан одговарајући позив Београда. 

„Такође полазимо од чињенице да је ситуација у покрајини Косово на дневном реду СБ УН и пажња СБ према Косову не сме да се смањује“, додао је руски амбасадор у Београду. 

Према његовим речима, коначно решење косовског проблема мора бити у складу са међународним правом и бити одобрено од стране СБ УН.