Српска опозиција у жељи да поврати власт користи Русију у својим интригама као монету за поткусуривање. Ово мишљење изнео је руски политиколог, директор Међународног института за изучавање најновијих држава Алексеј Мартинов у коментару за портал „Новый День“.

Он је на тај начин коментарисао изјаву српске опозиције да председник Србије Александар Вучић наводно „води хибридни рат против Русије“. Експерт верује да нико у Москви неће озбиљно прихватити сличне изјаве.

„Такозвана опозиција је иста у целом свету. У Русији опозиција оптужује власти да су поквариле односе са Западом и тиме зарадиле санкције. У Србији је управо супротно. Треба напоменути да ти такозвани модерни опозиционари, или, једноставније речено, дрекавци, немају појма шта значи управљати државом. Њихов долазак на власт у Србији би био ноћна мора“, уверен је Мартинов.
Политиколог такође каже да у жељи да се врати на власт српска опозиција покушава да манипулише Русијом и њеним традиционалним симпатијама према братском српском народу.

„Руско питање је увек заузимало и заузимаће важно место у српској политици. Према томе, ова такозвана опозиција користи тему пријатељства са Русијом, која је, по њиховом мишљењу, ‘недовољна’ у контексту приближавања Европској унији. Али сваки нормалан човек разуме да Србија, која је окружена земљама које теже европским интеграцијама или су се већ придружиле ЕУ, нема другог избора осим да гради односе са Европском унијом, и, пре свега, економске. Пас лаје, караван пролази. Док руска вакцина Спутњик V штити браћу Србе од коронавируса, опозиција нешто лајуцка“, рекао је Мартинов.