Још једна лажна вест о томе да председник Србије Александар Вучић води хибридни рат против Русије је пука измишљотина. Ово мишљење за портал „Балканист“ изнео је руски политиколог, професор Финансијског универзитета при Влади Руске Федерације Олег Матвејчев, који тесно сарађује са администрацијом председника Русије.

„Српска опозиција, која је дуго оптуживала Вучића да је он превише близак са Русијом те да се ‘продао Русима’, схватила је да такве оптужбе само јачају рејтинг Александра Вучића, јер већина Срба према Русији има позитивна и топла осећања. Сада је опозиција смислила нови начин да ‘дискредитује’ српског председника. Наиме, оптужили су га да је учинио нешто против Русије. Али ми Руси видимо само пријатељске кораке нашег европског савезника, тако да бесмислене шпекулације српске опозиције немају никакве везе са стварношћу“, нагласио је Олег Матвејчев.

Политиколог је истакао да је српска опозиција, која пролази кроз агонију, већ потрошила своје ресурсе у покушајима да дође на власт, и сада таквим изјавама једноставно „пуца себи у ногу“.

„Подсетићу вас да Александар Вучић и Владимир Путин одржавају дугогодишње партнерске, ако не и пријатељске односе. Штавише, председник Србије одликован је Орденом Александра Невског за велики допринос развоју сарадње две државе, а руски председник Владимир Путин лично је уручио српском лидеру ову награду. Дакле, такве изјаве српске опозиције могу се сматрати нападом не само на Вучића, већ и на руског председника Владимира Путина. Српска опозиција ризикује да заслужи презрење у Русији, у коју долази по јефтине политичке поене“, нагласио је Олег Матвејчев.