У Београду се наставља уређење Савског трга који ће постати највећа пешачка зона у главном граду Србије са површином од 12 000 квадратних метара. Сада је почело поплочавање гранитом платоа испред некадашње Железничке станице, а засадиће на њему и 250 стабала.

Настављамо са уређењем Савског трга. Јуче је засађено 12 нових стабала од 250 нових колико ће их бити и почело је поплочавање гранитом платоа испред некадашње Железничке станице.

Опубликовано Гораном Весић Вторник, 2 июня 2020 г.

Синоћ је изведена прва проба декоративне расвете на згради бивше Железничке станице, а након реновирања овде ће бити музеј Николе Тесле. 

Прва проба декоративне расвете на згради бивше Железничке станице.

Опубликовано Гораном Весић Вторник, 2 июня 2020 г.

На тргу је већ све спремно за постављање споменика Стефану Немањи на којем се сада ради у радионици руског скулптора Александра Рукавишњикова. Биће то један од највећих споменика у Београду са 23,5 м висине и моћи ће да се види са Трга Славија. Постављање споменика Стефану Немањи је предложио председник Србије Александар Вучић, а из Русије ће стићи камонима чим се отворе границе. 

gradnja

Градске власти су обећале да становници неће препознати трг после реновирања.

А такође планирају да се управо на Савског тргу у будућности пресеку две линије београдског метроа. Споразум о изградњи метроа у Београду потисан је средином маја. 

Фото: Facebook Goran Vesic