Глумац Сергеј Трифуновић, скандалозни предводник Покрета слободних грађана, објавио је на друштвеној мрежи Твитер постер из доба Грађанског рата у Русији на којем припадник Црвене армије позива добровољце.

„Треба нам твој потпис“, написао је Сергеј Трифуновић на плакату, док је црвеноамерјац попримио његов лик. 

Покрет слободних грађана скупља потписе за парламентарне изборе, иако је раније активно подржавао идеју о бојкоту, коју је прогласио опозициони Савез за Србију. 

Трифуновићев перформанс је за портал „Балканист“ коментарисао Јошка Броз, лидер Комунистичке партије Србије и Титов унук. 

Он је огорчен поступцима глумца, који на такав начин покушава да заради политичке поене.  

„Прво је растурио опозицију, а сада покушава да искористи проруско расположење народа. Објавио је плакат који се појавио у тешким временима за совјетску Русију. Зашто се не хвали оним што је лично урадио за нашу земљу?! Ово је ругање Русима, који су нам помогли у тешким временима епидемије корона вируса. Овај нас глумац, који је јуче почео да се игра политике, срамоти пред нашим пријатељима. То је за осуду! Наш народ није глуп и досадиле су му лажи оваквих превараната. На изборима он ништа неће добити, нема никакве шансе да стекне власт“, изјавио је Јошка Броз. 

Фото: Дмитриj Лане