Српска православна црква демантовала је вест о смрти патријарха Иринеја, наводећи да је здравствено стање патријарха непромењено у односу на извештај који је јутрос објављен.

„Поводом лажних вести о наводном упокојењу Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја обавештавамо јавност да је, према званичном извештају конзилијума лекара који се стара о здрављу Предстојатеља наше Цркве, његово стање неизмењено у односу на извештај који смо јутрос објавили”,наводи се у саопштењу које је информативна служба СПЦ доставила медијима.

СПЦ сматра крајње неодговорним и неморалним „овакво лажно извештавање и свесно обмањивање и узнемиравање целокупне јавности, чак и од стране појединих црквених личности, као и неких медија којима се до сада могло колико-толико веровати”.

„Позивамо све да се помоле за здравље нашег Патријарха и да се о његовом здравственом стању информишу из званичних саопштења Конзилијума лекарa и на званичној интернет-страници Информативне службе Српске Православне Цркве”, поручује се у саопштењу.