Српска компанија „Термовент“, европски лидер у својој области, монтирала је у новој фабрици руског фармаколошког гиганта „Фармасинтез-Норд“ комплетну најсавременију технолошку опрему за систем грејања, вентилације, климатизације и управљања. То је изјавио председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, који учествује на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

„Ово је највећи пројекат који је ‘Термовент’ радио када су у питању ‘чисте собе’ и производња лекова. То је више од 6.000 квадрата ‘чистих соба’, повезаних производних целина изграђених веома компликованим технологијама. Kада пројекат буде у потпуности реализован, то ће бити највећа производња у Русији онколошких препарата и других лекова“, изјавио је Марко Чадеж.

„Термовент“ на овом послу пројектује, производи и монтира комплетну најсавременију технолошку опрему за систем грејања, вентилације и климатизације и управљања, који обезбеђује стерилне услове према највишим стандардима и захтевима ове врсте производње.

Генерални директор корпорације „Фармасинтез-Норд“ Михаил Квасњиков је изјавио да је српска компанија „Термовент“ једина која је одговорила на високе захтеве тендера.

Руски фармаколошки гигант производи преко 49% свих препарата против туберкулозе и 45% свих препарата против вируса на руском тржишту.