Медија центар „Руски експрес“ објавио је на својој Фејсбук страници прву изјаву новог српског амбасадора у Москви Мирослава Лазанског који је јуче у Кремљу предао акредитиве.
 
Церемонија уручивања акредитива председнику Путину била је врло импресивна од самог доласка у Кремаљски дворац, рекао је Мирослав Лазански.
 
„Постројени су гардисти Преображенског пука. Био је говор председника Путина у којем је највећи део заправо посветио Србији, односима са Србијом и посебно истакао улогу председника Вучића у односима између Србије и Русије.“

Притом Путин није споменуо ни једног другог председника и државника у говору пред 23 амбасадора који су давали акредитиве, истиче амбасадор Србије.

„После тога је био коктел где смо сви појединачно прилазили председнику Путину и он ме је тада замолио да пренесем поздраве председнику Вучићу и наду за скорашњи њихов међусобни нови сусрет. Разменили смо пар конвенционалних реченица. Разговарао сам и са министром спољних послова Лавровом и са саветником Путина за спољне односе Ушаковом. Сви су се амбасадори заправо утркивали ко ће више времена да проведе у разговору са Путином. Мени је успело. Тако да сам јако задовољан и то су стварно фантастичне импресије“, рекао је Мирослав Лазански.

Фото: kremlin.ru