У београдском парку Александров, названом у част легендарног ансамбла Министарства одбране Русије, појавиће се брезова алеја у знак сећања на уметнике који су погинули у авионској несрећи 25. децембра 2016. године код Сочија. Данас, 9. новембра, овде су посађене прве брезе.

Церемонији је присуствовао Константин Затулин, први заменик председника комитета Државне думе за питања Заједнице независних држава, евроазијску интеграцију и односе са сународницима. Он је захвалио Србији и српском народу на искреној љубави према Русији, руским песмама и хору „Александров“. 

„Ако анализирате о чему певају наши народи, нећете наћи песме о дивидендама и заради, наћи ћете песме о томе како жртвовати живот за своје блиске, за своју отаџбину“, приметио је Затулин.

О симболичном значају парка говорио је и заменик градоначелника Београда Горан Весић. 

„Парк ће наставити да чува пријатељство наших народа све док постоји овај град, а то значи – вечито“, рекао је Горан Весић. 

У сађењу бреза су учествовали и представници руске амбасаде у Србији, Руског дома и Координационог савета руских сународника у Србији. У парку ће укупно посадити 64 брезе, по броју погинулих учесника ансамбла.