Иако у руском образовном, али и духовном животу, не постоји институција «крсне славе», у овој школи су се одлучили да поштују српске обичаје, обзиром да половину ученика чине управо деца српског порекла.

«Верујемо да је данашњи празник посебно важан за све наше ученике, мада је деци српског порекла сигурно за нијансу важнији. Како је Свети Сава оснивач школе у Србији, сматрали смо да је неопходно да његов култ гајимо и у нашој школи, без обзира што је искључиво «руска». Ми радимо и живимо у Србији и данас је празник који нисмо могли, а можда ни смели, да игноришемо. Стога, срећна школска слава свим ђацима у Србији, па и ученицима руске школе у Београду!», изјавио је помоћник директора ове образовне установе, Бошко Козарски.

Прва међународна руска школа «Валентина Терешкова» у Београду је јединствена образовна установа, једна од свега четири међународне школе у Београду регистроване у Министарству просвете Србије. Иако постоји свега три године, већ бележи запажене резултате, као и репрезентативна и запажена учешћа у бројним манифестацијама у организацији Руског центра за науку и културу — Руски дом. Ова школа уписује и децу српског порекла обезбеђујући посебне субвенције приликом плаћања школарине. Упис у први разред је у току, а како су нам рекли у администрацији школе, остало је слободно још свега 5 места за упис.