Председник Србије Александар Вучић је у интервјуу за телевизију Пинк изјавио да се Србија наоружава да би сачувала мир, а не да би неког нападала. 

„Не наоружавамо се да бисмо било кога нападали и да бисмо са неким ратовали, већ да бисмо сачували мир и стабилност и спокојство својих људи“, навео је Вучић. 

Он је рекао да жене у Србији то добро разумеју, да не треба да брину за своје синове, мужеве и очеве. Вучић је истакао да се Србија не припрема да напада неког, већ купује ново оружје да би спречила агресију на њу, јер ће то много теже пасти неком напамет ако је Србија добро наоружана. 

Александар Вучић је додао да је 1999. било много лакше донети одлуку да се Србија нападне, јер је њена економија била разорена и имала је застарело наоружање, које је ипак обарало стране авионе. 

„Србија је данас много озбиљније наоружана и тек ће да буде. То је резултат убрзаног економског раста и паметне политике коју смо изабрали“, нагласио је Вучић. 

Упитан како коментарише то што су и Албанци набавили беспилотне летелице какве имају САД након што је Србија купила кинеске летелице, Вучић је рекао да оне нису баш сличне онима које је набавила Србија пошто су америчке летелице извиђачке, а кинеске су борбено-извиђачке, као и да је Албанија само поручила те летелице које ће да стигну тек до краја 2022. године.