Српски председник је такође упутио честитке руском премијеру Дмитрију Медведеву и патријарху московском и целе Русије Кирилу.

Председник Србије Александар Вучић честитао је руском лидеру Владимиру Путину Божић и позвао га да поново посети Србију. О томе се говори у телеграму упућеном у понедељак из кабинета српског председника.

„Вама и свим православним хришћанима у Русији од срца честитамо светли празник Рођења Христовог, искрено желим да га проведете у добром здрављу, миру и срећи. У Србији се људи са радошћу сећају Ваше прошлогодишње посете са надом да ћете нам и у овој години указати такву част. Уз захвалност за подршку коју пружате нашим државним и националним интересима желим Вама и братском руском народу благостање и процват“, каже се у честитки.

Председник Србије упутио је честитке и премијеру РФ Дмитрију Медведеву и патријарху московском и целе Русије Кирилу.

Владимир Путин је посетио Србију 17. јануара 2019. године. У току те једнодневне посете потписано је неколико десетина споразума. Једна од најважнијих тема је била енергетска сарадња Москве и Београда, посебно питање продужетка „Турског тока“ до Србије. Тада је Путин, одговарајући на питање дописника агенције ТАСС, изјавио да је Русија спремна за такав пројекат и може да уложи око 1,4 милијарде долара у развој инфраструктуре Србије како би кроз њу могао проћи огранак гасовода.

Током тадашње посете руског председника постигнут је и споразум о размени културних добара, по коме ће Русија у замену за седам слика Николаја Рериха предати Србији њену културну светињу – 166. лист Мирослављевог јеванђеља.