Портпарол аеродрома „Никола Тесла“ Никола Ђукић потврдио је одлуку од 12. октобра да се поново успостави саобраћај између Београда и Москве.

„Авиони Аерофлота ће летети из Београда за Москву два пута недељно, четвртком у 13.10 и суботом у 20.40“, рекао је за портал „Балканист“ Никола Ђукић.

Летови Аерофлота под бројем 2090 и 2026 ће се одмах и враћати из Москве у Београд са новим путницима. Први такав авион ће полетети овог четвртка.

У компанији су објаснили и како купити карту за такав лет.

„Карте се могу купити у Београду директно на аеродрому или у представништву Аерофлота у граду. Карте су на веб-сајту засад недоступне“, рекао је Ђукић.

Треба такође рећи да грађани Србије засад не могу летети у Москву као туристи, да морају уочи самог путовања урадити PCR тест и спремити потребна документа која потврђују циљ посете, а то може бити сахрана блиске особе, лечење, документа која потврђују да је путник у брачним односима са држављанином или држављанком Русије или радна виза, односно позив руског послодавца.

Уједно, продаја карата на летове из Москве у Београд је затворена, саопштили су у кол-центру руског превозника.

На ове летове се може доспети само преко амбасаде Србије у Русији, као што је био случај и раније током епидемије, када је авиосаобраћај између Београда и Москве укинут.