Ер Србија ће 9. новембра, летом JU0652 на релацији Београд – Москва, поново успоставити ваздушну везу са Руском Федерацијом. Планирано је да национална авио-компанија ка главном граду Русије из Београда саобраћа два пута недељно, понедељком у 13:50 и петком у 7:30 часова.

Последњи лет између српске и руске престонице, пре привремене обуставе авио-саобраћаја услед пандемије корона вируса, обављен је 18. марта. Авио-карте за Москву путницима су већ доступне на сајту Air Serbia.

„Радује нас што враћамо још једну дестинацију у нашу мрежу, омогућавајући директну повезаност Русије и Београда. Имајући у виду да Русија представља велико и значајно тржиште, Москва је веома важна дестинација за наше путнике, за Србију, али и цео регион“, изјавио је Јиржи Марек, директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије.

За летове понедељком, путницима Ер Србије су до Москве, преко Београда, обезбеђене добре конекције из Амстердама, Копенхагена, Љубљане, Осла, Париза, Подгорице, Беча, Цириха и Загреба.

Подсећамо да одлуком премијера РФ Михаила Мишустина од 14. октобра авиони Аерофлота лете на релацији Београд – Москва два пута недељно, из Београда полећу четвртком у 13.10 и суботом у 20.40.