Комбиновани одред Министарства одбране Русије који је помогао Србији у борби против ширења корона вируса, испунио је задатак који је поставио председник и врховни командант Оружаних снага Русије Владимир Путин. То је изјавио руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко.

„Задатак је обављен у складу са традицијама руске војске, професионално, у духу несебичне, неограничене посвећености послу, у блиској сарадњи са српским колегама“, приметио је дипломата. „О овоме је сазнао читав свет: председници Русије и Србије су дали ову оцену у телефонском разговору 14 маја. Радује што настављамо да јачамо традицију пријатељства и братства између Русије и Србије, традицију заједничке борбе, овог пута против „невидљивог непријатеља“, што је заиста било тешко. То има посебан значај на 75. годишњицу наше заједничке победе“. 

Амбасадор се захвалио руској војсци на значајном доприносу побољшању стања у Србији. „Ово је нова, чврста веза вековне сарадње наших земаља, дубоко сам захвалан српској страни на гостопримству и пружању нашем комбинованом тиму најбољих услова за рад.“

Заузврат, српски министар одбране Александар Вулин истакао је да је руска војска стигла у најтежем тренутку за Србију, када су многи губили наду и жељу да се боре.

„Били сте тамо где се увек можете вратити. Примили сте захвалност од нас, од будућих генерација. Срби и Руси никада нису били на погрешној страни, Срби и Руси никада нису знали за пораз“, рекао је српски министар.