Председник Народне скупштине Ивица Дачић истакао је данас на састанку са председником Одбора за међународне послове Државне думе Руске Федерације Леонидом Слуцким да су односи две земље додатно ојачани у време пандемије, преноси „Политика“.

Дачић је захвалио на помоћи коју је Русија пружила Србији током пандемије и истакао лични допринос Леонида Слуцког који је посредством Руског фонда мира, на чијем се челу налази, на самом почетку епидемије упутио донацију Србији у виду медицинске и заштитне опреме. Председник српског парламента констатовао је и да су односи Србије и Русије блиски и пријатељски.

Саговорници су изразили уверење да ће постојећи стратешки односи наставити да се унапређују на свим пољима, истичући спремност да додатно ојачају сегмент парламентарне сарадње између две земље.

Слуцки је захвалио на личном доприносу који је Дачић дао унапређењу билатералних односа и јачању пријатељских веза између Русије и Србије и изразио уверење да ће то наставити да чини и на новој функцији, кроз јачање сарадње између два парламента.

Такође, пренео је позив председника Државне думе Вјачеслава Володина упућен председнику Народне скупштине да ускоро посети Москву.

Поред билатералне парламентарне сарадње, разговарано је и о сарадњи парламентарних делегација у оквиру међународних организација и ситуације у вези Косова, у чему, према речима Слуцког, Србија увек може да рачуна на руску подршку.