У Клиничко-болничком центру „Земун“ руски лекари су прегледали и дали препоруке за лечење 25 пацијената заражених корона вирусом. Директор КБЦ-а Драгош Стојановић истакао је висок ниво сарадње са руским стручњацима.

Руски епидемиолози одржали су консултације са руководством и стручњацима Републичког института за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ у Београду, саопштава Министарство одбране Руске Федерације.

На бази института распоређен је кризни штаб који координише активности медицинских установа у борби против коронавирусне инфекције. Током заједничког рада на објектима Министарства здравља широм Србије развијен је концепт мера за дезинфекцију, одређене су кључне институције где су, пре свега, потребне консултације са руским стручњацима и спроведена је санитарна заштита.

Руски војни лекари одржали су консултације са српским колегама у војној болници и клиничком центру Новог Сада, геронтолошком центру у Нишу, дому здравља и болници у Зајечару. Руски стручњаци су спровели процену и анализу епидемиолошке ситуације, дали препоруке за спровођење антиепидемијских мера.

У болници у Земуну руски лекари су прегледали и дали препоруке за лечење 25 пацијената заражених корона вирусом. Директор Клиничког центра у Земуну Драгош Стојановић истакао је висок ниво сарадње са руским стручњацима.

„Веома су искусни, одлично обучени. У неким стварима имамо више искуства, у некима они више. Ипак, хвала им што су нам помогли не само саветима, већ и делима. Помоћ руског народа увек је била велика и на томе смо захвални“, рекао је професор Драгош Стојановић.

Фото, видео: Министарство одбране РФ