Компанија „Гаспромњефт“ ће у априлу и мају дати бесплатно дизел гориво за полицијске и медицинске службе у Србији. Како је саопштила руска компанија, нафтни гигант ће пружити безрезервну подршку Србији у сузбијању ширења вируса Ковид-19.

„То је значајна подршка Србији у овом тренутку“, истакао је министар рударства и енергетике Србије Александар Антић и захвалио компанији „Газпромњефт“, председнику Србије Александру Вучићу који је учествовао у реализацији ове донације, као и Нафтној индустрији Србије (НИС).

Министар је подсетио да се од 1. априла реализује и подршка НИС-а упућена Србији, која је усмерена на националну авио компанију „Ер Србија“, а реч је о 270 тона авио горива које се користи за летове којима се српски држављани враћају из иностранства, за довожење хуманиране помоћи упућене Србији и довожење медицинске опреме коју је Србија купила.

Антић је рекао да у овом тренутку само НИС има резерви нафтних деривата које су довољне за 45 до 60 дана снабдевања у овом режиму потрошње.

„Ако томе додамо и остале нафтне компаније, робне резерве и обавезне резерве које Србија има, ми смо апсолутно по том питању у доброј ситуацији и не постоје било какви разлози за бригу“, истакао је Антић.

Фото Plan Plus