Локомотива из Москве на чијој клупи седи српски стручњак Марко Николић постигла је договор са Маријом Манџукићем о његовим годишњим примањима. Како пишу руски медији, 23. септембра Локомотиви ће се придружити 34-годишњи хрватски нападач који ће зарађивати 2,8 милиона евра годишње, не рачунајући бонусе. Уговор ће бити потписан на две године.

Бивши хрватски репрезентативац слободан је играч након што је раскинуо уговор с катарским Ал-Духаилом, где је имао годишњу плату од шест милиона евра. За Манџукића су били заинтересовани и турски Фенербахче и Вест Бромвич Албион, којег води бивши хрватски селектор Славен Билић.

Манџукић је шампион Немачке и Италијe, освајач Лиге шампиона, стрелац најлепшег гола сезоне у Лиги шампиона. Марио је одиграо око сто утакмица за репрезентацију Хрватске са којом се на Светском првенству 2018. у Москви изборио за друго место, он је најбољи стрелац Европског првенства 2012. и спортиста те године у Хрватској.

Бивши играч Волфсбурга, Бајерна, мадридског Атлетика и Јувентуса је вероватно један од најбољих нападача Европе последње деценије. Човек којег су високо ценили и поштовали у свим клубовима у којима је играо.

„У игри у ваздуху у противничком шеснаестерцу Марио је најбољи на свету“, говорио је о њему Пеп Гвардиола, који је са Манџучкићем радио у Баварији.

Када је Јувентус 2018. купио Криштијана Роналда управо су о Манџукићу говорили да је идеалан партнер за Португалца – никакав егоизам, паметан и борбен играч. По речима Мајкла Кокса, једног од најпознатијих у свету новинара који пишу о тактици, Марио је фудбалер који помаже партнерима да играју боље, док сам остаје у сенци.

Зато је Хрват одличан за Локомотиву, пише Спорт Експрес. Можда ће управо Марио моћи да „врати у живот Фјодора Смолова“, додаје ово издање.

Међутим, треба узети у обзир такође то што је током последње године Марио одиграо само десет утакмица – пет за првенство Катара, један за Куп те земље, а остале у азијским куповима. Последњих шест месеци хрватски нападач уопште није играо.