Премијер Руске Федерације Михаил Мишустин је одобрио нацрт споразума између влада РФ и Србије о стварању представништва Министарство одбране Русије при Министарству одбране Србије.

„<…> одобрити нацрт споразума који је поднело руско Министарство одбране, а који је усаглашен са Министарством спољних послова Русије и другим заинтересованим федералним органима извршне власти, између владе Руске Федерације и владе Републике Србије о стварању представништва руског Министарства одбране при Министарству одбране Републике Србије“, наводи се у тексту.

Представништво Министарства одбране Руске Федерације у Србији ствара се у циљу пружања помоћи српској страни у решавању питања војне и војно-техничке сарадње, руковођења активности руских војних стручњака у Србији у пружању помоћи у изградњи републичких оружаних снага, обуци и употреби наоружања и војне опреме коју испоручује Русија, извештава ТАСС позивајући се на нацрт споразума.

Према документу, српска страна ће пружити шефу мисије могућност да посећује, ако је потребно, и уз претходни договор са Србијом, војне јединице републичких оружаних снага које имају руско наоружање и војну опрему.